Home

Placemakers heeft samen met Ymere jonge bewoners in Amsterdam Oost ‘ingehuurd’ om eigen initiatieven uit te werken. Dit heeft geresulteerd in plannen voor een televisieserie op de lokale zender, voor zomerwoningen en andere initiatieven die de buurt een boost geven.

FACTS & FIGURES
LOCATIE:
Eenhoorngebied Amsterdam
CO-CREATIE: Om het gebied in herontwikkeling positief op de kaart zetten zijn vier studenten uit het studentencomplex Casa400 aangenomen om te adviseren. Zij hebben als  ‘Junior Consultants’ onderzoek gedaan onder studenten in de buurt (o.a. met enquêtes).
ACTIE: Consult voor Emile Spek, Directeur Projectontwikkeling Ymere, presentatie voor Projectbureau Wibaut aan de Amstel en aan de stuurgroep van het Eenhoorngebied.
PLACEMAKING Resultaten Er bleek groot draagvlak te zijn onder de studenten om tijdens de zomer in het gebied te verblijven, te ‘overzomeren’. Als wederdienst willen de studenten iets terugdoen voor de buurt. Op 7 juni 2010 werd bekend dat het overzomeren doorgaat.
Toekomst: Het plan van de junior consultants wordt in 2011 uitgewerkt door studenten in samenwerking met Placemakers voor Projectbureau Wibaut aan de Amstel.
Periode:  
September 2009 – September 2010
Samenwerkingspartners: Ymere, projectbureau Wibaut aan de Amstel, De Alliantie, BPF bouwinvest,Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s