Home

Nu IJburg inmiddels bijna 10 jaar bestaat is IJburg een plek geworden met een eigen verhaal. Wat maakt IJburg zo bijzonder en hoe vertellen we dat aan de rest van de stad? Placemakers werkt samen met leerlingen van 4 havo/VWO aan een project waarbij we het verhaal van IJburg verzamelen. De leerlingen doen locatiegericht onderzoekom het verhaal van IJburg te achterhalen en werken in een brainstormmiddag aan het vertalen van dit verhaal naar een concreet plan. De leerlingen vertalen de verhalen samen met Placemakers in pakkende concepten voor gebiedspromotie en presenteren dit aan de stakeholders van IJburg.

FACTS & FIGURES
LOCATIE: IJburg, Amsterdam
CO-CREATIE: 4 lessen voor klas 4havo/vwo
ACTIE: Voor het examenonderdeel ‘stedelijke ontwikkeling’ presenteren leerlingen van het IJburgcollege aan een jury van IJburg-experts, gemeente ambtenaren en de wethouder hun ideeen over de identiteit en het imago van IJburg  in de vorm van een campagne.
ResultatenJongeren pitchen hun ideeen voor een logo, een object en een actie in hun directe omgeving. Het idee voor de haven: ‘harbouring romance’ kreeg de 1e prijs.
ToekomstAmbtenaren en wethouders nemen de ideeen mee in hun overleg.
Periodejuni-juli 2012
SamenwerkingspartnersStadsdeel Amsterdam Oost, IJburgcollege. Jury: Gjalt de Vries – ondernemersvereniging IJburg, Natasja Zak – winkelstraatmanager Stadsdeel Oost, Edith Bronsveld – woningcorporatie Ymere, Karin Hoens – bewoner en gebiedspromotie centrum Zaandam en Debby Heuft – namens de haven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s